Bos Uyterlinde in bloei

Stedenbouw is een professie van de lange adem. In 2010 mocht ik samen met mijn Bredase collega Dennis de Poorter een stedenbouwkundig ontwerp maken voor Bos Uyterlinde. Op de locatie van een in onbruik geraakt kantorenblok in de bossen tussen Amersfoort en Soest maakten we een verkaveling voor 16 vrijstaande woningen. De woningen staan rond een hof zodat alle tuinen achter de woningen direct overlopen in het gemeenschappelijk boskavel. Auto’s parkeren onder aan een helling en blijven daardoor uit het zicht zodat ook het hof tussen de woningen overheersend groen is. Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd en staat het terrein voor het eerste seizoen in bloei.

Met XOOMlab collega Jeroen Snel ontwierpen we één van de woningen. (zie Villa in Bos Uyterlinde ) Jeroen schoot de foto’s.

IMG_7273 bewerktIMG_7278 bewerktIMG_7303 bewerkt