Wavewood

Na de bouwvak start de bouw van dit drie in één appartementengebouw(tje). Dat kan wel eens snel gaan want het casco wordt opgetrokken uit geprefabriceerde houten CLT platen. Twee jaar geleden verwierven we dit kavel middels een bv die we daarvoor samen met XOOMlab-collega Dirk Jan van Wieringhen Borski hebben opgericht. Het kavel staat aan een klein plein in het project Buiksloterham&Co een gloednieuw woon-werkgebied aan het IJ in Amsterdam Noord. Vanuit het pleintje gaat een buitentrap naar de appartementen op de verdiepingen. De gemeente en het supervisieteam hadden even wat tijd nodig om aan het idee van een buitentrap te wennen maar na anderhalf jaar procederen kregen we een omgevingsvergunning.

Onze favoriete 3D-BIM-tekenaar en ook al XOOMlab-collega Sander Bader heeft alles bouwkundig tot in de puntjes uitgewerkt. Voor de buitengevel hebben we street art kunstenaar Hugo Mulder gevraagd een ontwerp te maken. Onderstaande beelden zijn nog gemaakt met oud werk van Hugo, hoe “Wavewood” er echt uit komt te zien blijft nog even een verrassing.

voorgevel
zijgevel
achtergevel
3D BIM Model

Pingbacks & Trackbacks

  1. […] eerder in het Eindhovens dagblad. Lees hier meer. Na de vakantie wordt gestart met de bouw van Popwood. Een ontwikkeling en ontwerp van Dirk Jan van Wieringhen Borski en Harvey Otten in Buiksloterham. […]

Reacties zijn gesloten.