High End Buiksloterham

Samen met XOOMlab-collega’s ontwerpen en ontwikkelen we in Buiksloterham 16 appartementen. Het is een compact appartementenblok ingeklemd tussen twee nieuwbouwprojecten van andere bouwers. De appartementen zijn relatief diep wat we compenseren door de gevels nagenoeg volledig van glas te maken. Voor de opbouw van de gevel hebben we ons laten inspireren door de kunstenaar Jan Schoonhoven die met goedkope materialen als karton en papier maché abstracte kunst maakte door kleine variaties in zich herhalende patronen. Niet zonder ironie voeren we de minimale compositie van horizontale en verticale kokers uit in goudkleurig geanodiseerd aluminium. Het is niet alles goud wat er blinkt. Onder druk van de hoge grondprijzen en de overspannen woningmarkt zullen de appartementen in het hogere prijssegment worden aangeboden. Wij profiteren daar als ontwerpende ontwikkelaars van doordat we niet krenterig hoeven te ontwerpen. Aan de achtergevel, op het zuiden heeft ieder appartement een ruim balkon met geïntegreerd groen. De appartementen hebben verschillende afmetingen en zijn ruim naar Amsterdamse begrippen. We noemen de woningen High End want binnen de strakke kaders blijven we streven naar maximale kwaliteit.

ext2

ext1