DOK2404 en het nieuwe omgevingsplan

Wonen aan het water, in een appartement naar je eigen wens. Aan de Rijnhaven in Alphen aan de Rijn ontwerpen we woningen waar toekomstige bewoners meedenken over hoe ze willen wonen.

De haven in Alphen aan de Rijn transformeert de komende jaren tot een gemengd woon- en werkgebied. Daarvoor is een omgevingsplan opgesteld. Dit is een nieuwe methode om de ruimtelijke ordening in gemeenten te organiseren. Het omgevingsplan laat veel ruimte voor initiatieven. Ruimtemaken bv, een samenwerking van ontwikkelaar Hella Hendriks, Theo Dohle van de Wijde Blik vastgoedcommunicatie en Harvey Otten architectuur, herontwikkelt het eerste blok direct aan het water van de haven tot comfortabele appartementen.

Met Ruimtemaken houden we zowel het ontwerp, de ontwikkeling en de communicatie van het project in eigen hand. Via de website hebben zich al honderden geïnteresseerden ingeschreven. Inmiddels hebben we de derde informatieavond achter de rug waarbij mogelijke kopers kunnen reageren op het ontwerp.

De architectuur van het blok doet denken aan een havenloods. Een stoer gebouw met een comfortabele inrichting. De haven wordt niet meer intensief gebruikt. Het bedrijventerrein transformeert de komende jaren naar een gebied waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Lees meer over dit project op dok2402.nl

010203