Transformatie voormalig gemeentehuis tot school en buurtsuper

 

Samen met NEDOM ontwikkeling, Vink Bouw en XOOMlab-collega Joost Vorstenbosch hebben we een visie gepresenteerd op de herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis in Rijnsaterwoude. In plaats van het gebouw uit 1997 te slopen wordt het getransformeerd tot een nieuw dorpshart. Het voorgestelde programma bevat de dorpsschool met ruimte voor kinderopvang, een gymzaal, een buurtsuper met koffiecorner en een flexibele zorgruimte waar afwisselend een huisarts, tandarts, verloskundige en/ of fysiotherapeut spreekuur kan houden. Boven deze voorzieningen komen enkele startersappartementen en twee ruime penthouses. In een tweede fase is het mogelijk op het terrein achter het gemeentehuis woningen voor starters, senioren en gezinnen te ontwikkelen. Tijdens het openbare dorpslab werd het plan door de bewoners van Rijnsaterwoude enthousiast ontvangen.