Middeldure Huurwoningen in schoolgebouw

IMG_20140616_154831

Vorige week hebben Joost Vorstenbosch, Vink bouw, René de Prie, Dirk Jan van Wieringhen Borski en Harvey Otten getekend voor de herontwikkeling van de Jan Ligthartschool. Dit schoolgebouw is in de jaren dertig door Publieke Werken van de gemeente Amsterdam ontworpen als een school voor “buitengewoon” onderwijs. Ook de herbestemming wordt een buitengewoon project. Amsterdam heeft grote behoefte aan middeldure huurwoningen. Wij denken dat voor kleinere investeerders dit een uitstekende markt is. Met deze kleinere partijen kunnen we kleinschalige projecten rendabel maken. De Jan Ligthartschool is een pilotproject voor middeldure huurwoningen in maatschappelijk vastgoed. Daarvoor verbouwen we de school tot ruime lofts. Deze verhuren we in het middensegment (700 tot 930 euro per maand). Onder het toeziend oog van het projectteam van het stadsdeel, buurtbewoners en Thijs Reuten, lid van het dagelijks bestuur, ondertekenden we het optiecontract in één van de prachtige klaslokalen van het voormalige schoolgebouw. We hebben een jaar de tijd om het project te organiseren en te ontwerpen. Volgend jaar starten we met de verbouw.

wil je op de hoogte blijven van dit project stuur ons een mail via janligthart@vinkbouw.nl

Lees hier meer over het ontwikkelen van middeldure huurwoningen.