World of Food wordt culinaire trekpleister

voor04 (1)

In Amsterdam Zuidoost leefde al jaren het idee om de smaken uit de Bijlmer onder te brengen in één gebouw. Enkele jaren geleden pikten Ted Schulten en Harvey Otten dit idee op. Met Lingotto werd bedacht deze World of Food te vestigen in een oude parkeergarage. Op de hoek van de Daalwijkdreef en Gooiseweg gaat bouwbedrijf Plegt Vos garage Develstein verbouwen tot een culinaire trekpleister. Hier zullen tientallen lokale horecaondernemers gerechten vanuit de hele wereld aanbieden. In deze ‘World of Food’ krijgen horecaondernemers uit Zuidoost ook de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen tot een professioneel bedrijf. Eten en drinken horen bij Zuidoost. Activiteiten en festiviteiten in het multiculturele stadsdeel gaan vaak gepaard met lekker eten en drinken. Dat maakt ook dat de cateringbranche zo sterk in Zuidoost is vertegenwoordigd.
Inmiddels hebben stadsdeelbestuur en Lingotto een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van deze World of Food. De Bijlmer wordt een trekpleister rijker.

Lees hier meer over dit project