Autoradam Almere

Comfort en duurzaamheid gaan vaker hand in hand dan je denkt. De autowasserette van Autoradam in Almere had op het binnenterrein een plein waarop je de eigen auto kan stofzuigen. ’s Winters was het er koud en winderig. ’s Zomers kon het er bloedheet worden. De directie van Autoradam wilde het plein daarom overkappen en voorzien van een interieurbaan. Daar zet je na de route door de wasstraat de auto op om het personeel van Autoradam ook de binnenkant van de auto schoon te laten maken terwijl jij iets bestelt bij de coffeecorner. Samen met de kassenbouwers van Nobutec ontwierpen we een overkapping met op het dak ruim 1700 m2 zonnepanelen. De panelen zijn semi-transparant zodat er gefilterd licht op het plein valt. Je staat nu droog op het plein, beschut voor de zon, met toch nog veel licht door het glas en ondertussen wekt het dak meer energie op dan de autowasserette verbruikt. Verduurzamen blijkt ook hier weer een win-win-situatie.