Bos Uyterlinde Soest

 

 

 

Op een unieke locatie, in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug werken we samen met ddp architectuur aan de herbestemming van een complex tot eengezinswoningen.
8 bestaande halfvrijstaande woningen, eind jaren zeventig uit degelijk metselwerk opgetrokken, worden extern volledig gerenoveerd. De oorspronkelijke structuralistische architectuur komt door hedendaagse ingrepen helemaal tot haar recht. De intelligente schakeling geeft iedere woning privacy en vrij uitzicht op de bossen. De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd door middel van een nieuw dak en nieuwe beglazing. Het volledig schoongestraalde grove metselwerk krijgt in combinatie met donkere kozijnen en nieuwe houten accenten weer glans. Van binnen worden de woningen casco opgeleverd, zodat zo veel mogelijk inrichtingsvrijheid wordt gegarandeerd. Eén woning wordt afgewerkt aangeboden om zichtbaar te maken welke kwaliteit ook in het interieur 35 jaar verborgen was.

Bijgaande visuals maakten we samen met XOOMlab collega Dimitri Langereis.

Klik hier voor een foto van de oorspronkelijke gebouwen.

Meer informatie over dit project op bosuyterlinde.nl

achter05voor05int05

Reacties zijn gesloten.