8e Montessorischool

Door de populariteit van het montessori-onderwijs kampt de school met ruimtegebrek. Met kleine ingrepen is ruimte gecreëerd binnen de school zelf. De lerarenkamer komt in een verborgen hoek van de aula, de ingang naar het speelterrein is verplaatst. De klassen zelf zijn door schuifpuien verbonden met PC-werkplekken in de hal. In het meubel voor deze werkplekken is de garderobe geïntegreerd.
Boven de kleedkamers van de gymzaal is een nieuwe polyvalente ruimte gebouwd.

De nieuwbouw is opgetrokken uit kruislaaghout van Lenotec. De houten elementen werden tijdens de herfstvakantie in een paar dagen op de school gehesen. Het hout is binnen in het zicht gelaten. De buitengevel is afgewerkt met planken van gerecycled rubber.

[

Pingbacks & Trackbacks

  1. […] te knagen na het zien van de Tegenlicht-documentaire Houtbouwers. Acht jaar geleden bouwde ik een schooluitbreiding met elementen van kruislaaghout maar voor mijn eigen huis grijp ik terug op traditionele materialen. Waarom hebben we gaande het […]

Reacties zijn gesloten.