Bouw échte woningen geen noodwoningen

In mijn maandelijkse column op renovatieprofs verbaas ik me over de plotselinge roep om noodwoningen. Haastig aangelegde noodwoningen zijn kwalitatief inferieur, kosten meer dan degelijke nieuwbouw en kunnen alleen sneller gebouwd worden door wetten te omzeilen. Waarom dan toch die paniekerige roep om tijdelijke woningbouw? Ik denk dat de vraag om tijdelijk ergens te kunnen wonen verward wordt met de vraag naar een tijdelijke woning. De vraag naar woningen is permanent. Door tijdelijke woningen te bouwen maken we het woningtekort niet kleiner maar groter.

Lees de complete column op renovatieprofs.nl

achter05
zo kan het ook: voormalige zorgwoningen worden na ruim dertig jaar verbouwd tot eengezinswoningen en kunnen nog decennia mee. Lees hier meer over dit project